Ving Tsun

A Ving Tsun Kung Fu az egyik legpraktikusabb és leghatékonyabb közelharcrendszer, melynek alapjait kb. 300 éve fejlesztették ki Kínában. Ez egy realista módszer, matematikai és logikai alapokon nyugvó elmélettel.
A szükségleteknek megfelelően figyelembe veszi az emberi test anatómiáját és a fizika törvényeit. A puszta izomerő alkalmazásával szemben elsődleges szerepet szán a magasfokú technikai képzettség kialakításának. Célja az erősebb ellenfelet a legrövidebb idő alatt harcképtelenné tenni. Nem alkalmaz akrobatikus gyakorlatokat, mentes mozifilmszerű showelemektől. Egyszerű, könnyen tanulható, így már korán megfelelő hatékonyságot és önbizalmat biztosít gyakorlói számára.

P1070732

Alkotórészei három fegyvertelen formába vannak foglalva:

1. Siu Lim Tao (Első Ötlet Forma)
Az összes Ving Tsun mozgás gyűjteménye, a következő formák alapját képezi.

2. Chum Kiu (Karkereső Forma)
Mozgáskombinációk, fordulások, lépések, rúgások. Segítenek az ellenfelet egyszerű módon legyőzni.

3. Biu Gee (Döfő Ujjak Forma)
Ez a forma a kilátástalannak tűnő helyzetekből való menekülést tanítja. Egyéb harci stratégiák mellett tartalmazza a több támadó elleni védekezés lehetőségét is.

Reflexedzés – Chi Sao (Tapadó Kéz):

A második formával egyidőben a tanuló megkezdi a Chi Sao (Tapadó Kéz) edzést. Ez egy különleges érzékfejlesztő gyakorlat, a reflexeket, a gyorsaságot és az összpontosítást edzi, közvetlen és pontos reakciókat fejleszt. Egyedi módszer, amely csak a Ving Tsun Kung Fu-ban található meg.

Fabábuforma (Muk Yan Chong):

A Ving Tsun rendszer egy újabb fontos eszközeként főleg a hibás harci pozíciók javításában segít. Kiválóan fejleszti a támadás és a védekezés időzítését és egyidejűvé hangolását, valamint a rúgástechnikákat. A fabábu a Ving Tsun fontos edző felszerelése, ezért a tanulóknak korán meg kell ismerniük a használatát.

vt 03

Fegyveres tréning:

A Ving Tsun kiképzéséhez tartozik a fegyveres harc egyedi környezete is. Két eszköze a Hat és félpontos hosszúrúd (Lok Dim Boon Kwan), valamint a Nyolc-Vágó Kés (Bart Cham Dao). Használatuk hozzájárul a Kung Fu pusztakezes technikáiban való elmélyüléshez.

vt 05

Vizsgák, övek vagy fokozatok a Ving Tsun-ban nincsenek. A képességek és készségek egyénre szabott edzés által javulnak és finomodnak. Ezek fejlesztésének nincsenek határai.

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: